TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Fit For An Autopsy - The Nothing That Is

Posted by Today's Metal Crew On понеделник, октомври 14, 2024 0 коментара

Fit For An Autopsy - The Nothing That Is (Review)
ЖАНР: Metalcore/Deathcore
ОТ/Д: САЩ | 27.10.2024
ЛЕЙБЪЛ: Nuclear Blast
ОТНЕМА: ~44 минути

Fit For An Autopsy са една от най-консистентно добрите метълкор/деткор банди в наше време. Казвам го, защото може само да ми се струва, но метълкорът май е в стагнация и дори доказани банди вече ми звучат еднакво. Имам чувството, че съм чул всичко и нищо не ме изненадва. И да си призная - очаквах да чуя "още от същото" от FFAA. Нямам идея защо ги подцених, но "The Nothing That Is" ме опроверга на всяка крачка.

Трудно е за обяснение, но да кажем, че без да откриват топлата вода, FFAA си играят с нотите и композициите така, че да създадат нещо специално. В същото време не правят нищо "шокиращо", не смесват 50 жанра и не си играят с опасни контрасти. Напротив - правят си метълкор и деткор без "изгъзици" и го правят толкова добре, че се чудим къде са били тия парчета досега и защо никой не се е сетил да ги направи в последните 20 години. Но точно в това е майсторството на тази група от подценени музиканти и композитори - да направят нещо адски добро без да им се налага да използват "различността" като самоцел и спасителен пояс.

Един сигурен признак на качествен метълкор/деткор е предизвикването на органичен "stank face" и "The Nothing That Is" със сигурност успява да го стори. Не се бъзикам, когато казвам, че стоях с непребороим stank face в автобуса като психопат, когато слушах албума за пръв път, но я чуйте основния риф в "Hostage" или брейкдауна, започващ на 2:40 в "Savior of None - Ashes of All", а? Или това, което се случва след 2:37 в и без това злокобно добрата "Weaker Wolves"? Или в куплетите на "Lust For the Severed Head"? Или на брейкдауна на 3:22 в "Red Horizon"? Такъв stank face ще направите, че ще ви се опънат вратните жили.

За чудещите се и все още нечулите - в албума отново има чисти вокали. Те не са много - надали повече от 10% - но това ги прави още по-специални и всеки път идват като вид награда и десерт, отколкото като очаквана част от песента. Този път обаче по-изненадващо ми се струва мрачното, някак меланхолично настроение, което този албум носи. Меланхолията може и да се крие зад зверските ревове на Джо Бадолато, но е особено осезаема в по-бавните пасажи и в песни като заглавната, "Lurch" и "The Silver Sun".

"The Nothing That Is" е един от най-добрите албуми в жанра тази година и поне по моя преценка е с класи над повечето си конкуренти. И да, визирам дори големите имена в сходен стил. Песни като "Weaker Wolves" пък директно отиват в годишния ми плейлист с топ парчета. Майко мила, колко добра композиция, колко енергия, колко мощ, направо не знам как не я пуснаха като сингъл. Още малко и ще чуете за какво говоря.

- Testset
8.5/10


0 Response for the "Fit For An Autopsy - The Nothing That Is"