TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Future Palace - Distortion

Posted by Today's Metal Crew On неделя, септември 01, 2024 0 коментара

Future Palace - Distortion
ЖАНР: Alternative/Metalcore
ОТ/Д: Германия | 06.09.2024
ЛЕЙБЪЛ: Arising Empire
ОТНЕМА: ~39 минути

За пръв път чух Future Palace, когато ги засякох като отваряща банда за Electric Callboy преди концерта им във Франкфурт миналата година. Това е идеален пример защо е хубаво да се ходи и за подгряващите групи, а не само за хедлайнерите, защото Future Palace показаха енергия и потенциал на вече доказана, голяма група. И макар че не са точно "моята бира", тези берлински младежи със сигурност заслужават внимание. А след "Distortion" тръгват и на хедлайнерско турне из Европа. Така че може да кажем, че вече са достатъчно големи и доказани и не е добре да ги проспиваме току-така.

Докато слушах албума се чудех на кого ми приличат Future Palace. И на третото слушане най-накрая се сетих - те, в общи линии, са Annisokay, но с дама зад микрофона. И да, Мария Лесинг е една от това ново поколение вокалистки, които съчетават чисти и екстремни вокали. А като правя това сравнение с Annisokay не казвам, че Future Palace са някакво тяхно копие - просто имат сходно, но в същото време изцяло свое звучене.

Горе-долу половината албум вече излезе под формата на сингли, затова няма да ви губя времето с track by track ревю, а ще спомена основното и най-забележителното. Поне за мен най-добрата песен в албума определено е "The Echoes of Disparity", чийто брейкдаун е просто унищожително добър, особено с тия нетипични симфо елементи в песента. Откриващият риф на "Malphas" също избива рибата, а модерното индъстриъл/синтпоп метъл звучене в "Decarabia" може да превърне песента в изненадващ и нетипичен фенски фаворит.

От неиздаваните песни се откроява най-вече "In Too Deep" с нейното по-засилено електронно (да не кажа направо техно) звучене и мелодичен припев. Ако ме питат мен - това им е звученето и трябва да го преследват, но... мен реално никой не ме пита. Но да, това е другата най-добра песен в албума по мое мнение. "Rays of Light" също заслужава да е сингъл, поне повече от средняшката "Uncontrolled", докато "A Fool on a Devil's Reigns" блести с друг много як брейкдаун с електроника. Последните два парчета пък звучат така, сякаш Мария всеки момент ще ме опита да ме убеди в лечебната сила на кристалите и да стана веган. В смисъл, не като текст, само кат вайб, не мога да го обясня. Дори не знам дали е веган, просто правя политически некоректни предположения.

Шегичките настрана - приятен албумец е това. Future Palace имат бъдеще (no pun intended) и макар да звучат много GenZ за моя вкус, не мога да отрека безспорните им качества. Инструменталът на места е просто феноменален, а крясъците на Мария Лесинг звучат повече от професионално. Не съм най-големият фен на чистите ѝ вокали, но все така, учудващо за мега хейтър като мен, оставам само с позитивни емоции след "Distortion". Не знам защо така, тъй като усещам някакво бушуващо хейтърство вътре в мен, но нещо не му се получава днес.


- Testset
7/10


0 Response for the "Future Palace - Distortion"